Üstbilişsel Farkındalık Gelişimi

Değerli Öğrenciler,

Sizleri Türkiye'de ilk defa yapılan bir bilimsel araştırmaya katılmaya davet ediyoruz. Araştırmayı Üsküdar Üniversitesi ve YTÜ Simulab birlikte yürütüyor. Beyin dalgalarınızı kontrol edebilmeyi, geliştirmeyi ve eğitmeyi hedefleyen bir çalışma.

Bir Beyin-Bilgisayar Arayüzü (BBA), kas kontrolüne gerek kalmadan, sadece beyin aktivitesi ile bir bilgisayarı kontrol etmeyi sağlar. Motor hareket hayali tabanlı BBAlar, elektroensafalografi (EEG) sinyallerinden sensorimotor ritimleri deşifre ederek motor hareket hayali komutlarını algılayabiliyorlar ve bunlarla sanal nesnelerin, tekerlekli sandalyelerin, robot mekanizmaların ve hava araçlarının kumandasını beyin sinyalleri üzerinden mümkün kılabiliyorlar. Mevcut çalışma beyin bilgisayar arayüzlerinin kontrollerine yönelik performansın iyileştirilmesine ve geliştirilebilmesine katkı sunmayı hedeflemektedir.

Çalışma sizden şu kadar zaman alacak:
İlk ölçüm: 1 saat (Davutpaşa)
6 haftalık program: Günde 20 dk. kendi kendinize
Son ölçüm: 1 saat (Davutpaşa)
Bu çalışmanın neticesinde size dikkat ve odaklanma performansınız hakkında ve metakognitif (üstbilişsel) farkındalığınız hakkında bilgi verilecektir. Eğitim ile performansınızda bir gelişme olup olmadığı tespit edilip, sizlerle paylaşılacaktır.
Gönüllü olmak isteyenlerin 25 Kasım öğlene kadar dönüş yapmasını beklenmektedir.

BCI Performans Geliştirme Araştırması

Bu anket, Beyin-Bilgisayar Arayüzü, performans geliştirme araştırma projesi için gönüllü olmak isteyen katılımcıların belirlenmesi amacıyla oluşturulmuştur.

ÖNEMLİ: Herhangi bir psikiyatrik ve/veya nörolojik ilaç kullanıyorsanız ankete  lütfen katılmayınız.