2020-2021 Mezuniyet Sınavı Hk.

Değerli öğrencilerimiz,

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Yaz Okulu sonunda “YTÜ Mezuniyet Sınavı İle İlgili Esasları” çerçevesinde, “Mezuniyet sınavına girilecek yarıyıl için (2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı) ders seçimi yapmamış, ancak mezuniyet sınavından yararlanacak öğrencilerin (katkı payı-öğrenim ücreti ödeme yükümlülüğü olanlar), sınava girebilmeleri için 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı katkı payı-öğrenim ücretini ödemeleri gerekmektedir.” şartını sağlayan öğrencilere, Mezuniyet Sınavı (çevrim içi) yapılacaktır. Süreçle ilgili takvim aşağıdaki gibidir.

Tarih Açıklama
13-15 Eylül 2021 Ders saydırma işlemi yapılmadan, fazladan alınan ve başarısız olunan Seçimlik ders/ dersleri olan ve mezuniyet sınavına girmek isteyen öğrencilerin, fazladan alınan (başarısız olunan Mesleki Seçimlik dersler) derslerini sildirmeleri için İlgili Bölüm Başkanlıklarına dilekçe ile başvurmaları ve dilekçelerin Fakülte Dekanlıklarına iletilmesi. (Öğrencilerimiz dilekçelerini kendilerine ait std.yildiz.edu.tr uzantılı e-posta adresi üzerinden, kayıtlı bulundukları Bölüm Başkanlığının kurumsal e-posta adresine göndermelidir.)
16 Eylül 2021 Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile ders saydırma işlemi yapılmamış fazladan alınan ve başarısız olunan Seçimlik derslerin silinmesi
17 Eylül 2021 Bölüm Başkanlıklarınca sınav programlarının hazırlanması.
20 Eylül 2021 İlgili Bölüm Başkanlıklarınca Mezuniyet Sınav Takviminin web sayfalarında ilan edilmesi
21 Eylül 2021 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı (Yaz Okulu Sonu) Mezuniyet Sınavlarının yapılması (Sınavlar Çevrimiçi olarak Yapılacaktır)
23 Eylül 2021 İlgili Bölüm Başkanlıklarınca, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı (Yaz Okulu Sonu) Mezuniyet Sınav Sonuçlarının Sisteme Girilmesi için son gün