Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması Hak.

Değerli Öğrencilerimiz,

Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması (Anatolian Rover Challenge)Uzay Keşif Topluluğu Derneği (UKET), Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve TÜBİTAK UZAY tarafından düzenlenen ve asıl amacı dünyanın her yerinden gök cisimleri keşfine meraklı ve bu keşiflere katkıda bulunmak isteyen grupları bir araya getirmek olan üniversite takımlarının katıldığı uluslararası bir gezegen gezgini (rover) yarışmasıdır.

Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması ekip arkadaşlarını arıyor!

İlki 22-25 Temmuz 2022’de İstanbul’da gerçekleştirilen ARC’nin, ikincisinin de Temmuz 2023’te Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu heyecanlı yolculuğumuzda sizi de aramızda görmeyi çok isteriz. NASA’dan ve Alman Uzay ve Havacılık Merkezi’nden gelen hakemlerimiz ve ekip arkadaşlarımızla tanışmak için, Türkiye'nin ilk uzay rover görevi olacak 2028 Ay Rover görevinde bizzat yer almak için, Mars'ın ve Ay'ın derinlerine inmek için siz de bize katılın!

Ekibimizde yarışma kurallarının hazırlanması, jürilerin organize edilmesi, etkinlik için ekiplerle iletişim kurulması, yarışma alanının düzenlenmesi ve Mars ve Ay sahalarının gerçeğe uyarlanarak simüle edilmesi, maddi kaynak bulunması, paydaşlarla iletişim kurulması, tanıtım ve tasarım faaliyetlerinin yürütülmesi, kurallarımız doğrultusunda gezegen gezgini tasarlanması ve yapılması ve saha koordinasyonu için çalışma alanları bulunmaktadır. Ekibe başvurmak isterseniz aşağıda detaylı bir şekilde yer alan ekip açıklamalarını okuyarak başvuru formumuzu doldurabilirsiniz!

Ek olarak, çalışmalarımıza katılmak için bulunduğunuz yerin önemi yoktur. Uzaktan yapılan toplantılar ile organize olan ekibimizde görev almak için bulunduğunuz ekip ve koordinatörünüz ile iletişim halinde olmanız yeterlidir.

ÇALIŞMA ALANLARI

1. DIŞ İLİŞKİLER EKİBİ

Destekçilerin bulunması, işbirliklerinin geliştirilmesi ve bütçenin yönetilmesi ve dış ilişkilerimiz ile ilgilenen, bağlantılar kuran ekip.

1. Yarışmanın düzenlenmesi için gerekli bütçenin bulunması
  2. Etkinlik süresince sahada yer alacak yemek ve içecek sponsorlarının bulunması
  3. Etkinliğe kadarki süreçte sahanın kurulması, gerekli basımların yapılması için sponsorların bulunması
  4. Ödüller ve stajlar için şirketlerle iletişim kurulması

2. TASARIM EKİBİ

ARC'yi tanıtan çeşitli görsellerin, ürünlerin ve dijital içeriklerin yaratılması için çalışmalar yaparak ekibin ihtiyaçlarını kendi tasarım çizgisi ile gerçeğe dönüştüren ekip.

1. Dijital tasarımların yapılması
  2. Videoların düzenlenmesi
  3. Basılması gereken ürünlerin tasarım ve üretimi
  4. Websitesi arayüz ve içerik üretimi

3. TANITIM EKİBİ

ARC'nin ulaşması gereken kişilere erişiminin çeşitli mecralardan sağlanması için faaliyetlerin, takvimlerin ve içeriklerin belirlenmesi, tasarım ekibi ile koordine bir şekilde tasarım işlerinin tamamlanmasının yanı sıra ARC'ye yeni katılan kişilerin entegrasyonunu gerçekleştirecek ekip.

1. Ekibin sosyal medya hesaplarının yönetimi
  2. Basın metinlerinin hazırlanması ve basındaki görünürlüğün sağlanması
  3. ARC’nin takımlara, üniversitelere, kulüplere tanıtımının yapılması
  4. Fuar ve kongrelerde ARC’yi tanıtma ve sunumlar gerçekleştirilme

4. KURALLAR EKİBİ

ARC'22 geri dönüşlerini ve gezegen gezgini takımlarının önerilerini değerlendirerek yeni görevlerin tasarlanması, kural kitapçığının yazılması ve bunların gerçekleşeceği alanın ihtiyaçlarının belirlenmesi ile ilgilenen ekiptir. Aynı zamanda yarışmada yer alacak jüri ve hakemleri organize eden ekiptir.

1. Kuralların yazılıp, düzenlenmesi
  2. Takımlarla teknik konular hakkında iletişim
  3. Hakemler ve jürilerin bulunması, hakemlere gerekli eğitimlerin verilmesi
  4. Saha krokilerinin hazırlanması

5. SAHA ORGANİZASYONU EKİBİ

Yarışma alanının halihazırdaki durumu, yeni yarışma alanının seçilmesi ve taşınması, yeni yarışma için alanın oluşturulması ile ilgilenen ekiptir.

1. Mars ve Ay sahalarının tasarlanması ve gerçeğe dökülmesi
  2. Alan inşaatı ile gerekli yer şekillerinin oluşturulması
  3. Alan düzenleme ile ARC'23 katılımcı ve ziyaretçileri için uygun ortam tasarlanması
  4. Mars ve Ay sahalarında yer alacak istasyonların mimari tasarımının yapılması

6. GEZEGEN GEZGİNİ EKİBİ

Yarışma sahasını ve görevleri denemek için kendi gezegen gezginimizi tasarlayacak ve üretecek olan ekiptir.

1. Mekanik
  2. Elektronik
  3. Yazılım
  4. Bilim

Alanlarında yetkin üyeler ile sıfırdan bir gezegen gezgini üretir.

Başvuru formu ve iletişim adresleri için:

Başvuru Formu için tıklayınız.

Web sitesi için tıklayınız.

Instagram için tıklayınız.