APSCO 2014 Yılı Master ve Doktora Programlari Burslari

TÜBİTAK UZAY'dan gelen yazı ektedir.Öğrencilerimizin bilgisine sunarız.

APSCO ve Pekin-Çin'de bulunan Beihang Universitesi arasinda yapilan anlasma kapsaminda 2014 yili icin Uydu Haberlesme (SATCOM), Mikro-Uydu Teknolojileri (Micro-Satellite Technology) ve Kuresel Uydu Seyrusefer Sistemi (GNSS) konularinda Yuksek Lisans Programi (MASTA) ve Uzay Teknolojileri ve Uygulamalari konusunda da Doktora Programi (DOCSTA) acilmistir. Turkiye'den basvuru yapanlar arasindan MASTA'nin her bir programina 1-2 adayin ve DOCSTA programi icin de 1 adayin kabul edilmesi beklenmektedir.

Basvurular 15 Mart 2014 tarihinde sona erecektir. Basvuru yapacak adaylarin ekli dokumanlardaki yonergeleri takip etmeleri gerekmektedir. APSCO tarafindan gerceklesecek degerlendirme sonrasinda belirlenen secilmis adaylar Beihang universitesi'ne tam burslu kabul edilmeleri icin onerilecektir. Adaylarin gidis-donus ucak bileti ucreti bir defaya mahsus olmak uzere APSCO tarafindan karsilanacaktir. Programlari basari ile tamamlayanlar TUBITAK UZAY’a is basvurusunda bulunduklari durumda oncelik verilecektir.

Ekler:

Yuksek Lisans Programları:
  • Uydu Haberleşme (SATCOM)
  • Mikro-Uydu Teknolojileri (Micro-Satellite Technology)
  • Küresel Uydu Seyrüsefer Sistemi (GNSS)
Doktora Programi:
  • Uzay Teknolojileri ve Uygulamaları konusunda da Doktora Programı (DOCSTA)

DOCSTA_2014.pdf

MASTA_GNSS_2014.pdf