Birinci Sınıf Öğrencilerine

Sevgili Birinci Sınıf Öğrencileri;

Aranızda Üniversitemize ve Bölümümüze yeni gelenlere hoş geldin diyerek söze başlamak istiyorum.  Yıldızdaki öğrenim hayatınız ve Güz 2018 Dönemi hayırlı uğurlu olsun.

USİS’te ders kaydı maratonuna bugün itibarıyla katıldınız.  Aranızda bazıları geçen dönemden veya yıldan deneyimli olabilir ama zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz.  Aranızda bana mesaj atanlara tek tek cevap yazamadığım için USİS üstünden bu toplu mesajı atıyorum.

MKT 1111 Computer Aided Design (CAD, Bilgisayar Destekli Tasarım) dersinin 3. Şubesini Türkçe olarak (sadece %30 Türkçe gruplar alabilecek şekilde) açtık.  Derslik yetersizliği nedeni ile yeri Pazartesi 17-20 ve Cuma 17-19.  Makine Bölümünden deneyimli bir öğretim elemanı verecek.

%30 Türkçe programda kayıtlı öğrencilerin bu şubeye kaydolmaları ve önceden kayıtlı iseler diğer İngilizce şubeden bu yeni şubeye geçmeleri istenmektedir.

Bunu sizler şimdi USİS üstünde hemen yapabilirsiniz.  Ama yapmazsanız bu şube değişikliğini Dekanlık üzerinden biz yapmak zorunda kalacağız.  Bu amaçla %30 TR öğrencilerin Mekatronik Müh. Giriş (IME) Dersinde de 15-17 Şubesini tercih etmeleri yerinde olur.

Web sayfamızda daha önce de duyurulduğu gibi 24 Eylül günkü ilk IME dersi iki şube birleştirilmiş olarak Yıldız Sergi Salonunda 16-18 arasında yapılacaktır.  İzleyen CAD dersi de bir saat geç başlamış olacaktır.

Son olarak, Lab-1: Atölye ve İmalat dersinde hala dolmamış şubeler vardır.  Bunlara kaydolup, çakışan Fizik-1 şubesini ise yarınki ekle-sil işlemleri sırasında seçebilirsiniz.  Kaydolmak yine mümkün olmaz ise Bölüme dilekçe verirsiniz ve Dekanlık üstünden derse kaydını el ile yapılabilir.

Kayıt sırasında ortaya çıkan ve çoğu elimizde bulunmayan bazı aksaklıklardan duyduğumuz üzüntü ile Yeni Dönemde başarılar dileriz.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı