Ders Ekle/Sil Günleri

DERS EKLE/ SİL GÜNLERİ (17-18 Eylül 2013) İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ekle/sil tarihlerinde Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden öğrencilerimiz ders seçim işlemi yapamayacaktır.

Ders Ekleme işlemleri için 17-18 Eylül tarihlerinde dilekçe veriniz. Bu tarihten sonra kesinlikle dilekçe kabulü yapılmayacaktır.

·         Akademik takvim gereği derse yazılımlar 15 Eylül 2013 tarihinde sona ermektedir.

·         16 Eylül 2013 tarihinde bölüm web sayfasından yeterli sayıda öğrenci yazılmadığından dolayı kapatılması gereken dersler  ilan edilecektir.

·         Bu kapatılan derslere yazılan öğrenciler akademik takvimde belirtilen ekle/sil tarihleri olan 17-18 Eylül 2013 tarihlerinde bölüme dilekçe ile başvuracaklardır. (Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden alınmış olan ancak kapatılan derslerin yerine başka dersleri veya başka gruplardan ders almak için başvuru yapılabilir.)

·         Bu başvuru üzerine, Bölüm Başkanlığı’nın uygun bulması, kredi sınırının aşılmaması ve ilgili yönetim kurulunun uygun görmesi durumunda o dersler ilgili öğrencinin üzerine aktarılacaktır.

·         Yeterli sayıda öğrenci ile açılmış derslere yazılan öğrenciler ekle/sil tarihlerinde başka gruba geçmek veya başka bir ders almak için başvuru yapamayacaktır.

ÖNEMLİ NOT: YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 20/c maddesinde “ Mazeret durumunda kayıt yenileme; kayıt yenileme süresi içerisinde mazereti nedeniyle katkı payını yatırmayan ve ders seçimi yapamayan öğrenciler yarıyılın ilk iki haftasının sonuna kadar ilgili bölüm başkanlığına yazılı olarak başvuruda bulunurlar. Mazereti uygun görülen öğrencilerin ilgili yönetim kurulu kararı ile ders kayıtları kabul edilir.”  ifadesi bulunmaktadır.

Bu nedenle yarıyılın ilk iki haftasından sonra her ne sebeple olursa olsun ders kaydı yapılamayacaktır.