İntibak İşlemleri Hakkında - Önemli

Değerli Öğrencilerimiz,

2024-2025 Güz yarıyılından itibaren Üniversitemizin diğer Bölümleri ile birlikte Bölümümüzde güncellenen eğitim planlarına geçilmesiyle birlikte, tüm öğrencilerimizin mevcut durumları yeni programa göre değerlendirilerek intibak işlemleri tamamlanmıştır.

%30 ve %100 İngilizce programlarımızda eşzamanlı olarak yapılan güncellemeler MÜDEK akreditasyonun sürdürülmesi ve YÖK kararlarının uygulanması amacını taşımaktadır. Bu süreçte yapılan en önemli değişiklikler,

• Temel bilim derslerinin en az 32 yerel kredi olması,
  • Seçmeli derslerin programdaki ağırlığının en az %25 olması,
  • Çok disiplinli takımlarda proje deneyiminin tüm mezunlara sağlanması

şeklinde özetlenebilir. Bu amaçla bazı derslerin (zorunlu-seçmeli) statülerinde, adlarında, kodlarında ve program içindeki dönemlerinde değişiklikler yapmak gerekmiştir. Ancak mevcut derslerin hiçbirinin yerel kredisi değiştirilmemiş olup, bundan dolayı öğrencilerin AGNOlarında da bir değişiklik söz konusu olmamıştır ve olmamalıdır.

İntibak Süreci ile ilgili Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

Eski programlarda mezuniyet 157 yerel kredi ve 240 AKTS ile sağlanırken, güncellenen programlarda bu sayılar 149 yerel kredi ve 240 AKTS olarak belirlenmiştir.

Yeni programlarda MKT2402 Uygulamalı Mühendislik Matematiği, MFK4991 Çok Disiplinli Tasarım Projesi, UMS-4G Üniversite Mesleki Seçmeli gibi derslerin eklenmesiyle birlikte, intibak sürecinde 2023-2024 Bahar yarıyılı sonu itibariyle aşağıdaki durumlarda olan öğrencilerimizin şu hususlara dikkat etmelerini rica ederiz:

1. 74 Yerel Kredi veya altını başarı ile tamamlanmış öğrenciler: Bu durumda olan öğrencilerimizin, öğrenimlerine yeni ders planlarına göre devam etmesi gerekmektedir. Bu öğrencilerimiz için herhangi bir dersten muafiyet söz konusu değildir.
  2. 75 Yerel Kredi veya üstünü başarı ile tamamlanmış öğrenciler: Bu durumda olan öğrencilerimiz, mezuniyet şartı olan 149 yerel krediyi (ve 240 AKTSyi) (örneğin fazladan MES-7 dersleri almış olarak) başarı ile tamamladıklarında Bölümümüze dilekçe ile başvurarak yeni programa eklenmiş (Uygulamalı Müh. Matematiği, Üniversite Mesleki Seçmeli ve Çok Disiplinli Proje) derslerinden muafiyet talep edebileceklerdir.
  3. 149 Yerel Kredi ve Üzeri: Mevcut durumda 149 yerel kredi ve 240 AKTS’yi tamamlamış, not ortalaması yeterli ve tüm zorunlu dersleri geçmiş olan öğrencilerimiz, Madde 2’de açıklanan muafiyetleri alabilmek ve mezuniyet için bölümümüze dilekçe ile başvurabilirler.

İtiraz Süreci

Bu kapsamlı intibak sürecinde kişi bazında bazı eksiklikler veya hataların olabileceği düşünerek, tüm öğrencilerimize 1 aylık bir itiraz ve düzeltme talep süreci tanınmıştır. Eğitim planınıza yapılan İntibak işlemlerinde herhangi bir hata veya eksiklik tespit ederseniz, 17 Eylül 2024 tarihine kadar gerekçelerinizle birlikte mkt@yildiz.edu.tr adresine e-posta ile dilekçe göndermelisiniz. E-posta konusuna "İntibak – Düzeltme Talebi" ifadesini eklemeyi lütfen unutmayınız.

Önemli Notlar:

• İntibak işlemlerinizin detaylarını, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci bilgi sistemi (OBS) üzerinden kontrol edebilirsiniz.
  • İtiraz süresi sonunda ders programlarınız kesinleşecektir. Bu tarihten sonra değişiklik mümkün olmayacaktır.
  • İntibak işlemleriyle ilgili her türlü soru ve sorununuz için bölüm sekreterliğimizle iletişime geçebilirsiniz.

Yeni eğitim programımızla ilgili tüm duyurularımızı bölüm web sitemizden takip edebilirsiniz.

Güncellenmiş ders planlarımızın tüm öğrencilerimiz ve Bölümümüz için hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı