İşletmede Mesleki Eğitim (KOOP programı) Bölüm Duyurusu Hk.

Değerli Öğrencilerimiz,

2024-2025 Güz yarıyılından itibaren yürürlüğe girecek yeni eğitim programımız kapsamında, 2024-2025 Bahar Dönemi İşletmede Mesleki Eğitim (KOOP programı) ile ilgili sorulara yanıt vermek amacıyla aşağıdaki açıklamaları yapmak istiyoruz.

KOOP programına katılmak isteyen öğrencilerin alttan derslerinin olmaması gerekmektedir. KOOP programı kapsamında otomatik olarak alınan 4 adet İşletmede Mesleki Eğitim dersleri, MES-7 Mesleki Seçmeli 7 ders grubundadır. Bitirme Çalışması dersi de KOOP programı süresince alınabilmektedir. Bu hususlarda bir değişiklik olmamıştır.

Yeni eğitim programı ile birlikte yalnızca Bahar döneminde açılacak olan MKT2402 Uygulamalı Mühendislik Matematiği ve MES-3 Mesleki Seçmeli 3 dersleri için önümüzdeki Bahar döneminde KOOP programına başvurmayı planlayan öğrencilerin aşağıdaki hususları dikkatlice okumaları önemlidir:

• MES-3  Mesleki Seçmeli 3 dersi, 2024-2025 Bahar döneminde akşam saatlerinde açılacaktır ve KOOP programına dahil olan öğrenciler bu dersi alabileceklerdir.
  • Daha önce yapılan bir duyuruda belirtildiği üzere, mezuniyet şartı olan 149 yerel krediyi (ve 240 AKTSyi) (örneğin fazladan MES-7 dersleri almış olarak) başarı ile tamamladıklarında Bölümümüze dilekçe ile başvurarak yeni programa eklenmiş (Uygulamalı Müh. Matematiği, Üniversite Mesleki Seçmeli ve Çok Disiplinli Proje) derslerinden muafiyet talep edebileceklerdir. (İlgili duyuru: İntibak İşlemleri Hakkında - Önemli | YTÜ Mekatronik Mühendisliği Bölümü (yildiz.edu.tr). Bununla birlikte, isteyen öğrencilerimiz, sadece MKT2402 Uyg. Müh. Mat. dersinden muafiyet talep edip diğer 2 dersi bu Güz döneminde alabilirler. Bu nedenle, 2024-2025 Güz Döneminde fazladan en az bir MES-7 kodlu ders alarak, KOOP programına dahil olacak ve Bahar döneminde 149 yerel krediyi (ve 240 AKTSyi)  başarıyla tamamlayabilecek öğrenciler, MKT2402 kodlu dersten muafiyet talep edebilecekleri için KOOP başvuruları kabul edilecektir.

Herkese başarılar dileriz.

Not: Gelen yeni sorulara cevaplarımızı yine bu duyuru sayfasından ileteceğiz, güncellemeler için takip ediniz.