Yeni Müfredat Ders Ön Koşulları Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

2024-2025 Güz yarıyılından itibaren yürürlüğe giren yeni eğitim programımız kapsamında, bazı öğrencilerimizin mezuniyet süreçlerinde yaşanabilecek olası gecikmeleri önleme adına aşağıdaki açıklamaların dikkate alınması önemli rica edilir.

Yeni müfredatla birlikte bazı derslere eklenen ön koşullar, teorik olarak 2024-2025 öğretim dönemi sonunda mezun olması beklenen öğrencilerin mezuniyet süreçlerini olumsuz etkileyebileceği tespit edilmiştir. Bu durumun öğrencilerimiz üzerindeki olası etkilerini en aza indirmek adına aşağıdaki çözüm önerisi sunulmaktadır.

Dilekçe ile Ön Koşul Muafiyeti:

Belirtilen durumdan etkilenen öğrencilerimiz, dilekçe ile Mekatronik Mühendisliği Başkanlığına başvurarak ilgili derslerin ön koşullarından muaf olma talebinde bulunabilirler. Dilekçelerde öğrencinin öğrenim durumu, etkilenilen dersler ve muaf olma gerekçeleri detaylı bir şekilde belirtilmelidir.

Başvuru Süreci:

• Dilekçe Hazırlama:  Öğrencilerimiz, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Sekreterliğine ıslak imzalı olarak, ekinde transkriptleri olacak şekilde elden teslim etmelidirler.
  • Başvuru Tarihleri: Dilekçeler, 11/09/2024 ile 04/10/2024 tarihleri arasında Mekatronik Mühendisliği Bölüm Sekreterliği’ ne teslim edilmelidir.
  • Değerlendirme Süreci: Gelen dilekçeler, Fakülte Yönetim Kurulu tarafından titizlikle değerlendirilecek ve sonuçlar öğrencilere en kısa sürede bildirilecektir.

Önemli Notlar:

• Dilekçe ile yapılacak başvurular, öğrencinin akademik geçmişi yani transkripti, ders başarısı ve diğer ilgili faktörler göz önünde bulundurularak değerlendirilecektir.
  • Muaf olma hakkı, her öğrenci için farklılık gösterebilir ve başvuruların tamamı olumlu sonuçlanmayabilir.

Öğrencilerimize Duyurulur.

Bu duyuru, öğrencilerimizin haklarını korumak ve mağduriyetlerini önlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı