Turkcell ile İşbirliğinde MTH4003: Mühendislik Yönetiminde Modern Yöntemler dersi duyurusu!

Türkiye'nin önde gelen firmalarından biri olan Turkcell ile Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında iş birliği içinde sunulan heyecan verici yeni bir ders olan MTH4003 Mühendislik Yönetiminde Yenilikçi Yöntemler'i tanıtmaktan mutluluk duymaktayız. Öğrenciler ile endüstri arasındaki boşluğu kapatmak için tasarlanan bu ders, öğrencilere günümüz endüstrilerini şekillendiren deneyimli proje yöneticilerinden doğrudan gerçek dünya içgörüleri sağlayacaktır.

Bu Dersi Neden Almalısınız?

Günümüzün rekabetçi ortamında, karmaşık projeleri zamanında ve kaynak kısıtlamaları dahilinde başarıya ulaştırmak için proje yönetiminde ustalaşmak şarttır. Bu ders sadece teoriyle ilgili değildir; modern mühendislik rollerinde, çeşitli alanlarda zorlukların üstesinden gelmenizi ve fırsatları değerlendirmenizi sağlayacak etkili, uygulamalı proje yönetimi tekniklerini öğrenmekle ilgilidir. Hem teknik hem de yönetimsel açılardan paha biçilmez beceriler kazanacak, aynı zamanda mühendislik yönetimini yeniden tanımlayan teknolojik yenilikleri ve endüstri trendlerini keşfedeceksiniz.

Ne Öğreneceksiniz?

• Net girdi ve çıktıları olan projeleri tanımlama
  • Stratejik iş hedefleriyle uyumlu projeleri seçme
  • Kapsamlı iş ve proje planları geliştirme
  • Çeşitli ekiplere liderlik etme ve doğru liderlik stillerini seçme
  • Ticari proje yönetimi yazılımlarıyla pratik, uygulamalı deneyim

İster mühendislikte liderlik rollerini hedefliyor olun, ister proje yönetimi becerilerinizi geliştirmek istiyor olun, MTH4003 sektör uzmanlarından öğrenmek ve günümüzde alanda kullanılan en son proje yönetimi tekniklerine ilişkin fikir edinmek için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

Bölümümüzde bu dersi çevrimiçi olarak öğrencilerimizle buluşturabilmekten mutluluk duymakla birlikte, ders ekle-sil döneminde öğrencilerimiz tarafından tercih edilmesini umut etmekteyiz.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

We are pleased to introduce MTH4003 Modern Methods in Engineering Management, an exciting new course offered in collaboration with Turkcell, one of Turkey’s leading companies, as part of the National Technology Initiative. Designed to bridge the gap between students and industry, this course will provide students with real-world insights directly from experienced project managers who shape today’s industries.

Why Take This Course?

In today’s competitive environment, mastering project management is essential to delivering complex projects on time and within resource constraints. This course is not just about theory; it is about learning effective, applied project management techniques that will enable you to overcome challenges and seize opportunities in a variety of fields in modern engineering roles. You will gain invaluable skills from both technical and managerial perspectives, while also discovering the technological innovations and industry trends that are redefining engineering management.

What Will You Learn?

• Define projects with clear inputs and outputs
  • Select projects that align with strategic business goals
  • Develop comprehensive business and project plans
  • Lead diverse teams and choose the right leadership styles
  • Practical, hands-on experience with commercial project management software

Whether you are looking for leadership roles in engineering or want to improve your project management skills, MTH4003 offers a unique opportunity to learn from industry experts and gain insight into the latest project management techniques used in the field today.

We are pleased to be able to offer this course online to our students in our department, and we hope that it will be preferred by our students during the add-drop period.

Department of Mechatronics Engineering